De Reggestreekbus rijdt nu echt

Blije gezichten alom. Het gaat goed met Ontdek de Reggestreek, waarin 23 grote en kleinere ondernemers langs de Regge zich hebben verenigd. Acht projecten hebben ze op stapel staan en deels al gerealiseerd. Gistermiddag was de officiële ingebruikname van een eigen bus. 

 

Perspresentatie ENTER – Twee zomers geleden was er een proef met een gehuurde bus en nu rijdt er dus een eigen Amerikaanse schoolbus in de opvallende, gele kleur. Zonder problemen ging dat niet, want in de carnavalstijd was bij wijze van presentatie bedacht dat de bus zou verdwijnen en de Enterse carnavalsvereniging De Boorkettels er de volgende dag dan mee naar de sleuteloverdracht in het gemeentehuis zou gaan. Maar helaas, de bus wilde niet starten. Er moesten nieuwe onderdelen uit de Verenigde Staten aan te pas komen en dat nam geruime tijd in beslag. 

 

Maar nu rijdt de bus dus echt. Er werd gistermiddag bij Erve Woolderink in het Enterse buitengebied nog wel even naar verwezen: Als-ie nu maar wel wil starten…? Aan burgemeester Bernard Kobes en gedeputeerde Carry Abbenhues de eer om de Reggestreekbus in gebruik te nemen. Hij nam de gelegenheid te baat om ook andere ondernemers in het gebied aan weerszijden van de Regge op te roepen mee te doen aan Ontdek de Reggestreek. 

 

Aan voorzitter Gerard Busger op Vollenbroek van de stichting Ontdek de Reggestreek was dit welbesteed. Hij zei niet alleen trots te zijn op de acht projecten die de 23 ondernemers met een flinke overheidssubsidie op touw hebben gezet, maar sprak ook de verwachting uit dat ze allemaal nog voor het einde van dit jaar gerealiseerd worden. De zes aanlegsteigers zijn er, de Reggestreekbus rijdt en aan de realisatie van een voetveer op de Regge en een overnachtingshooiberg wordt gewerkt. 

Busger op Vollenbroek zei ook goede hoop te hebben dat de stichting Ontdek de Reggestreek blijft voortbestaan als de projectperiode straks afloopt.

bron: Twentsche Courant Tubantia, 12-05-2006

Reacties zijn gesloten.