Reggesteek toont ambitie

Ontdek de Reggestreek toont ambitie

RIJSSEN – Na een jaar is het al tijd voor -inmiddels- stichting Ontdek de Reggestreek om ambitieus voorwaarts te kijken. Arrangementen op boerderijen, een autobus om te pendelen tussen de verschillende attracties en steigers staan op de rol. De gemeente Wierden ziet het wel zitten. 

Als het aan de initiatiefnemers van Ontdek de Reggestreek ligt, gaat het project in haar tweede jaar flink uitbreiden. Zo zouden er aanlegsteigers langs de Regge moeten komen, en zijn er plannen voor fietsarrangementen. Deze tochten moeten langs een tiental boerenbedrijven leiden. Daar kan dan worden overnacht, waarna verder wordt getrokken naar de volgende agrarische bestemming. Een Amerikaanse schoolbus zou verschillende attracties die onder het project vallen met elkaar moeten verbinden. De plannen worden nog deze maand bekeken door de betrokken partijen. Als die het groene licht geven, kunnen de eerste bezoekers de eerstvolgende zomervakantie nog gebruik maken van deze vernieuwde versie van het project dat vorig jaar van start ging. 

Onderdeel van de nieuwe plannen zijn ook de aanleg van zeven aanlegsteigers aan de Regge, bijvoorbeeld bij de Zunabrug. De steigers moeten voor meerdere typen vaartuigen bereikbaar worden. Zo kunnen kanovaarders er in de toekomst afmeren, maar moet de aanlegplaats ook geschikt worden voor de zo karakteristieke Enterse Zomp. 

De gemeente Wierden ziet de plannen in ieder geval zitten: er werd vanuit het Wierdense gemeentehuis 35.000 beschikbaar gesteld om de ambities van Ontdek de Reggestreek gestalte te geven. 

LeaderLeader+ 

Ontdek de Reggestreek valt onder Leader+. Dat is een plattelandsontwikkelingsprogramma van de Europese Unie dat staat voor Liasion Entre Actions de Developpement de Economie Rurale, vrij vertaald samenwerking voor plattelandsontwikkeling. In het samenwerkingsverband Ontdek de Reggestreek worden nieuwe mogelijkheden gezocht om de streek in stand en leefbaar te houden. Een van de doelstellingen bij de oprichting, in september 2003: ?Bestaande arrangementen aan nieuwe koppelen. Veel idee?n moeten nog worden uitgewerkt maar te denken valt aan wandel-, fiets- en steptochten langs de Regge. Een wandeling dwars door de stallen van de deelnemende boeren moet straks bovendien tot de mogelijkheden gaan behoren.? was toen de visie.

bron: Twentsche Courant Tubantia, 21-02-2005

Reacties zijn gesloten.